Welkom bij de danstheaterlessen van het Danslaboratorium 3.0 – Seizoen 2017-2018. De reguliere lessen worden gegeven in het gebouw van de KTF, Emmalaan 57, achter de schietbaan, in Den Burg op het eiland TEXEL. In de week van 11 september start het nieuwe dansseizoen. Wil je eenmalig of kortstondig les met jouw gezelschap, dat kan. Verzamel een groepje mensen, bepaal de datum/dag en bel mij. Gegarandeerd een een bijzonder samenzijn!

Welke stijl krijg je als de docent niet alleen danser is maar ook theatermaker, filmer, schrijver en kunstenaar? Ik noem mijn studio daarom DANSLABORATORIUM. Waarin ruimte is voor het onderzoek, het avontuur. Het zoeken en vinden en uitwerken van je eigen stijl, authentiek, weerbarstig en eigenwijs.
Inzicht, focus, verdieping en reflectie zijn de 4 pijlers. Met altijd het sausje van die kostbare, onbetaalbare sprankeling.

Je kunt het een Gesammtkunstwerk noemen. De moderne dans van het Danslaboratorium. Immers niet alleen jouw lijf, jouw gemoed doet er toe, ook de omgeving, de mede mens, de ruimte, de tijd speelt een rol in de studio.

Danslaboratorium 3.0: poëzie voor lichaam en geest
Onderzoek, als Alice in Wonderland wat jou[w] {hart} doet krimpen, waardoor je groeit en wat maakt dat jou[w] {hart} in extase raakt. De inhoud van de lessen is als het verhaal van Alice: verrassend, kleurrijk, humoristisch, filosofisch. Nevenaspecten die daarbij aan de orde komen: bijv: zelfrespect, moed, geduld, tijd, luisteren, geven en ontvangen, compassie, aandachtig zijn, [ont]spanning,liefde en energie [kracht] en ‘eigen’wijsheid!

Om je tijdens de lessen als een vis in het water te voelen hierbij wat gouden “huisregels”
~dresscode    Het is prettig om te dansen in soepel vallende kleding. Draag kleding waar je je mooi of op je gemak in voelt. In de herfst/winter zijn sokken (voor kinderen met antislip) geen overbodige luxe. Tip: draag verschillende kleren. Bewegen in een rok, is anders dan in een broek
~ gasten    Je mag altijd iemand meenemen naar de les. Deze gast krijgt net als jij mijn volle aandacht en betaalt daarom de prijs van een losse les. Een gastles kost € 15,-
~continuïteit    Het heeft mijn voorkeur dat je de lessen aaneensluitend volgt, niet alleen vanwege het beste resultaat voor jezelf, maar ook voor de dynamiek van de groep. Ben je verhinderd? Geef dat dan zo snel mogelijk door. (Mocht je door bijv. werkzaamheden geen continuïteit kunnen aanbrengen, dan is de strippenkaart wellicht iets voor jou. )