De danstheaterlessen worden gegeven door Ericka Voortman [Enschede 1964] “Krijger met een groot hart”
Bekijk hier in anderhalve minuut 23 jaar poëzie op de dansvloer.

In 1989 is zij afgestudeerd aan de Theaterschool en sindsdien werkzaam als kunstenaar en docent. In 2002 landde zij vanuit Rotterdam op Texel met man en 2 zonen. Als iets haar kenmerkt dan is het de uitspraak van Samuel Beckett: “Next time fail better”. Oneerbiedig zou je kunnen zeggen 12 ambachten, 13 ongelukken, eerbiediger: door het leven gelouterd. Vaak gevallen, nog vaker opgestaan. Gewapend met een  ’Krijgers mentaliteit’ staat zij op de dansvloer. Zij heeft de moed om te incasseren, immers, een ‘echte’ krijger kan er tegen om gewezen te worden op je zwakke plekken immers ‘what doesn’t kill you makes you stronger”.

Vallen opstaan. Is dat niet het kenmerk van dans? Immers in balans blijven suggereert dat je blijft stilstaan. Uit balans creëert dans.

“De huidige tijd lijkt geen geld meer over te hebben voor de Kunsten. Zo verschrikkelijk jammer als de poëzie uit het dagelijkse leven verdwijnt en dans louter als luxe gezien gaat worden. Dans hoort bij het leven, zoals eten, slapen, vrijen, sport en spel!” aldus Voortman nadat zij haar eigen studio op had moeten geven, “waar anders, dan op de dansvloer, leer je Tijd en Ruimte te geven en nemen  [lees: Respect te tonen] aan jezelf…en aan de ander?”  So: Come up and Dance!